Stress hulp

De meeste mensen kampen wel eens met stress. Stress is niets anders dan spanning of druk en is niet per definitie ongezond. Stress kan ons namelijk net dat duwtje in de rug geven om aan de slag te gaan. Ongezonde stress ontstaat als je lichaam onvoldoende tijd krijgt om te herstellen en er te veel momenten van stress elkaar opvolgen. Dit kan zich dan uiten in verschillende klachten zoals vermoeidheid, verminderde eetlust, versnelde hartslag en ademhaling, hoofdpijn en andere lichamelijke pijnen. Mijn doel is om dit aan te pakken bij de bron. Als er van lichamelijke klachten geen oorzaak kan worden gevonden, wordt dit al snel geschaard onder de noemer stress en zit er niks anders op dan rust te pakken. En wat als dat nou net de uitdaging is? Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Neem contact op voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking

Bij stress hulp ga ik samen met jou na hoe je levensstijl eruitziet

De gevolgen van langdurige stress kunnen groot zijn voor jou en ook voor de mensen om je heen. Je bent vaak niet alleen, je hebt een gezin, familie, een baan of studie en je voelt een enorme verantwoordelijkheid. En laten we eerlijk zijn, je hebt helemaal geen tijd om stil te staan. 

De misperceptie die velen hebben, is dat het voldoende is wanneer we weer even “opladen”. Even een weekendje of zelfs een weekje weg en dan kunnen we er weer tegenaan. Om vervolgens weer in die rat race terecht te komen en dan begint het weer van voor af aan. Wat als deze manier niet werkt voor jou, omdat jij anders functioneert? Er is een manier om te creëren vanuit ontspanning, wat ons in staat stelt grootser te creëren dan hoe we het geleerd hebben. Er is een manier waarop jij met gemak, vreugde en glorie je leven leidt waardoor fijne dingen je dagelijks toekomen. Dit alles heeft te maken met de trilling waar je je in bevindt. Denk bijvoorbeeld aan situaties waar mensen boos zijn of ruzie hebben. We krijgen daar een naar gevoel bij en voelen ons niet prettig. Dat is een lage trilling. Als je dan vervolgens weg gaat en het lukt je om ervoor te zorgen dat je iets vrolijks gaat doen of het zien van bepaalde personen maakt je weer vrolijk, dan zit je weer op een hogere triling. De kunst is om ervoor te zorgen dat je een trillingsniveau bereikt waardoor je niet meer weg zakt naar een lagere trilling. Met andere woorden, invloeden van buitenaf zullen geen invloed meer hebben op jouw trilling, waardoor je meer plezier en geluk zult voelen en ervaren. Dit betekent natuurlijk niet dat er nooit meer iets kan gebeuren, echter de manier waarop je met situaties omgaat, zal anders zijn.

Bij stress hulp leer ik je negatieve gedachtepatronen doorbreken

Een mens heeft gedurende de dag constant allerlei gedachten, gevoelens en emoties. Wanneer men stress ervaart, ervaart men dit vaak als een teveel aan prikkels en zoek men rust of een manier om zich ervoor af te sluiten. Wat nog te weinig mensen weten is dat minstens 98% van deze gedachten, gevoelens en emoties niet van ons zijn! Wij bezitten een bepaalde vaardigheid waarmee we in staat zijn gedachten, gevoelens en emoties van anderen op te pikken. Dit nemen we waar met onze lichamen, met name in ons hoofd, hart of buik en we denken dat het van ons is. 

Ik kan jou in staat stellen om deze gedachten, gevoelens en emoties te herkennen en erkennen voor wat ze zijn en geef je de tools in handen om er met het grootste gemak vanaf te komen. Een belangrijke veronderstelling hierbij is dat alles wat waar is voor jou licht voelt en alles wat niet waar is voor jou maakt je zwaar. Dat betekent dus wanneer je je niet goed voelt en je dus heel veel zwaarte voelt, dit per definitie niet van jou is. En nu nog de stap nemen om van de zwaarte af te komen en dat doe je door contact met mij op te nemen!

Ik heb al veel mensen geholpen door middel van stress hulp

Goed om te weten is dat ik al veel mensen heb geholpen als welzijnscoach. Is er sprake van een burn-out? Ook dan help ik je graag om uit je burn-out te komen. Het kan zinvol zijn om te bepalen hoe goed jij bent in het ontspannen. Ik heb daar een korte test voor gemaakt om te kunnen peilen in hoeverre jij jezelf toestaat om te ontspannen. Dus begin met het beantwoorden van de vragen en van daaruit kijken we verder.